Content > Datasamenwerkingen

Datasamenwerkingen

Purple Polar Bear helpt bij het creëren van schaalbare datasamenwerkingen door groepen organisaties, instanties en/of mensen te stimuleren om FAIR-data veilig en gemakkelijk met elkaar te delen.


Bij alles wat we doen geloven wij in het uitdagen van de status quo. Door ons design slim en complementair in te zetten, maken wij veilige en neutrale oplossingen die data delen en datagedreven samenwerkingen faciliteren.

Waarom

Purple Polar Bear staat voor het bevorderen van een onafhankelijke datasamenwerkingen. Echter zijn er weinig tot geen datasamenwerkingen die gebaseerd zijn op een onafhankelijke, transparante, vertrouwde en neutrale data-uitwisselingsarchitectuur. Zo zie je dat veel uitwisselingsmechanismen gebaseerd zijn op closed source producten en diensten van een bepaalde leverancier waardoor er een afhankelijkheidspositie richting deze leverancier ontstaat. Lees verder...

Paarse werkwijze

Purple Polar Bear helpt groepen organisaties, instanties en/of mensen onafhankelijke datasamenwerkingen te creëren gebaseerd op de Paarse werkwijze. De Paarse werkwijze focust zich op hoe de data extern aangeboden wordt en hierbij zijn twee onderwerpen zeer belangrijk: techniek en proces.

Proces

Purple Polar Bear werkt aan het opzetten van twee processen:

  • Een samenwerkingsproces (community) waar meerdere organisaties, instanties en/of mensen onderdeel van zijn. Binnen het samenwerkingsproces worden onderling afspraken gemaakt.
  • Een implementatieproces (individueel) bij een organisatie, instantie en/of mens die data gaat delen middels de eerder beschreven werkwijze en op basis van afspraken die binnen het samenwerkingsproces gemaakt zijn.

Deze twee processen worden door onze tool de FAIR Tool Manager ondersteund. Hierdoor kan het hele team op toegankelijke wijze meewerken aan een datasamenwerking.


Verbinden &
verbreden

Ben jij met use cases, projecten en of gelijksoortige materie bezig. Neem contact op met Annick. Laten we initiatieven verbinden en met elkaar verbreden. Deze (FAIR) datatransitie kan niemand alleen!


Vragenrondje

© 2019 - 2024 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01