Datasamenwerkingen > Implementatieproces

Implementatieproces

Metadatabestand
Als een organisatie daadwerkelijk haar data gaat aanbieden moeten zij een metadatabestand maken die hun onderliggende databron goed interpreteerbaar maakt voor de community. Dit metadatabestand wordt gemaakt op basis van de community specifieke FAIR-templates (zie: Techniek, punt 2).


Beveiliging
Daarnaast moet de organisatie een dataendpoint aanbieden op de server die de desbetreffende data host. Dit gaat gepaard met de installatie van het bijbehorende beveiligingsmechanisme (zie: Techniek, punt 3). Het beveiligingsmechanisme kan per datasamenwerking verschillen wegens uiteenlopende eisen.


Datagebuik
Nadat bovenstaande punten afgerond zijn wordt het functionele deel geïmplementeerd. Via de FAIR-connector (zie: Techniek, punt 4). kan alle data, die binnen een community door verschillende organisaties gedeeld wordt, decentraal opgehaald worden. Hierna kan de data getoond worden binnen eigen tools (zoals open source tools, licensed tools of custom tools). Nadat de data inzichtelijk gemaakt is, kunnen verschillende belanghebbenden makkelijk met de gedeelde data (samen)werken.


Ondersteuning
De Purple Polar Bears bieden ondersteuning bij het maken van het metadatabestand, het aanbieden van de data, het uitrollen van het juiste beveiligingsmechanisme en de functionele inrichting. Dit doen wij door samen met de mensen binnen organisaties (informatiemanagers, product owners, gegevensbeheerders, securitymanagers, systeembeheerders en meer) aan de slag te gaan!


© 2019 - 2024 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01