Wie zijn wij?

Bij Purple Polar Bear geloven we in de waarde van data delen. Of het nu gaat om interne afdelingen of externe partners, het delen van data leidt tot betere inzichten en het creëren van oplossingen die klaar zijn voor de toekomst.


Daarom vereenvoudigen wij databeheer. Wij leveren een totaaloplossing voor het managen en kunnen gebruiken van data. Hierdoor wordt data vindbaar, begrijpelijk en overzichtelijk.


Wij zijn een strategische partner die organisaties helpt bij hun digitale transformatie. Samen veranderen we knelpunten naar kansen voor groei en innovatie. Dit doen we door onze innovatieve technologie in te zetten. Dit maakt het mogelijk om systemen en de daarbijhorende mensen en processen, aan elkaar te koppelen. Zo wordt databeheer niet alleen makkelijker, maar ook slimmer en toekomstgericht.

Maatschappelijke relevantie

De groeiende behoefte aan data delen wordt gevoed door de diverse maatschappelijke en economische uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Of het nu gaat om ondergrondse congestie, droogte, stedelijke veerkracht, ecologische impact van windmolens, of streven naar winst maximalisatie en kostenbesparing, het delen van data is essentieel voor het aanpakken van al deze uitdagingen.

Onze missie

Onze missie bij Purple Polar Bear is het vereenvoudigen van databeheer en het toegankelijk maken van gegevens voor organisaties, ongeacht hun omvang. We bieden innovatieve software-oplossingen voor datagedreven werken, overbruggen technische, organisatorische en sociale hindernissen en bereiden organisaties voor op de toekomst van Artificial Intelligence (AI). Met onze open architectuur en totaaloplossing helpen we organisaties niet alleen technologisch vooruitstrevend te zijn, maar ook de menselijke dimensie van verandering te omarmen.

Onze visie

Purple Polar Bear streeft naar marktleiderschap door als strategische partner organisaties te transformeren en daarbij hoogwaardige softwareoplossingen te bieden. Onze visie is databeheeruitdagingen omzetten in kansen voor groei en innovatie, met focus op menselijke betrokkenheid. We willen organisaties niet alleen helpen data eenvoudiger te beheren, maar ook slimmer en toekomstgericht te worden. Purple Polar Bear leidt de weg naar marktleiderschap, waarbij we technologie en menselijke aspecten van digitale transformatie integreren voor het volledige potentieel van organisaties in de gedigitaliseerde toekomst.

Het probleem

Organisaties staan voor een complex probleem: het overzichtelijk maken, beheren en koppelen van diverse datastromen, systemen en applicaties. Het groeiende aantal computersystemen, apps en gegevens maakt het uitdagend om deze efficiënt met elkaar te laten samenwerken. De diverse werkwijzen van systemen bemoeilijken het vinden van de juiste gegevens en het combineren van informatie uit verschillende bronnen.

Echter, het probleem gaat verder dan technische hindernissen. Organisaties worden ook geconfronteerd met de menselijke factor in digitale transformatie. Individuele processen van medewerkers, waar zij waarde aan hechten, vormen een extra dimensie.


Deze problemen belemmeren niet alleen operationele efficiëntie, maar ook waardecreatie, innovatie en samenwerking tussen partijen, met brede economische implicaties.

De Urgentie

De snel evoluerende digitale wereld en de toenemende afhankelijkheid van gegevens verhogen de urgentie om dit probleem aan te pakken. Organisaties die niet in staat zijn om hun diverse datastromen, systemen, mensen en processen effectief te integreren, lopen het risico kostbare kansen te missen.

Onze oplossing

Purple Polar Bear biedt een innovatieve oplossing voor het dringende probleem van inefficiënt datamanagement en de menselijke weerstand tegen verandering. Met onze software fungeren we als een digitale hub die diverse datastromen, systemen en applicaties verbindt. Hiermee creëren we een totaaloverzicht van beschikbare data, eenvoudig toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen in de organisatie.


We bieden een totaaloplossing die niet alleen technische hindernissen wegneemt maar ook de menselijke dimensie van organisatorische veranderingen in acht neemt. Onze benadering erkent en waardeert bestaande processen, zodat organisaties soepel kunnen overstappen naar een geïntegreerd datamanagementsysteem, waarbij de menselijke factor centraal staat.


De oplossing van Purple Polar Bear gaat verder dan software alleen. Als strategische partner helpen we organisaties bij hun databeheeruitdagingen, waarbij we de menselijke factor respecteren en integreren. Samen transformeren we deze uitdagingen in kansen voor groei en innovatie. Met Purple Polar Bear wordt datamanagement niet alleen makkelijker, maar ook slimmer en toekomstgericht.

Onze kernwaarden

Dit zijn de kernwaarden van Purple Polar Bear:


Innovatie: Purple Polar Bear streeft voortdurend naar vernieuwing en het introduceren van innovatieve technologische oplossingen.


Samenwerking: We hechten veel waarde aan samenwerking en partnerschappen. Purple Polar Bear gelooft in de kracht van collectieve intelligentie.


Kwaliteit: We streven naar uitmuntendheid en leveren hoogwaardige producten en diensten aan onze klanten.


Betrouwbaarheid: We hechten veel belang aan betrouwbaarheid en het nakomen van onze beloften. Purple Polar Bear streeft naar langdurige relaties met klanten.


Duurzaamheid: We zijn toegewijd aan duurzaamheid en het creëren van positieve impact op de maatschappij. Purple Polar Bear houdt rekening met duurzaamheidsaspecten in onze bedrijfsvoering.


Deze kernwaarden vormen de basis van de cultuur en het gedrag binnen Purple Polar Bear, en we streven ernaar om ze in al onze activiteiten te belichamen.

© 2019 - 2024 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01