Content > Wat is Webpack?

Wat is Webpack?

Jan 23, 2020

Wat is Webpack?

 

 

 

 

 

Vroeger was het normaal om statische webpagina’s te tonen met alleen tekst. Nu lijken de meeste websites meer op applicaties die ook op je computer draaien, met allemaal knoppen en interactiemogelijkheden.

 

Om deze interacties mogelijk te maken en deze voor de gebruiker natuurlijk te laten aanvoelen wordt er gebruik gemaakt van Javascript. Daarnaast worden andere scripts en bestanden ingeladen voor de werking van de applicatie.

 

Doordat er dus steeds meer bestanden worden ingeladen voor applicaties, kan de performance naar beneden gaan. Om de performance te verbeteren moet ervoor gezorgd worden dat de bestanden verkleind en samengevoegd worden. Dit doet Webpack voor ons.

 

Je kan in de configuratie van Webpack aangeven waar de verschillende bestanden staan en wat er met de verschillende types bestanden moet gebeuren. Bijvoorbeeld hoe en of de bestanden samengevoegd moeten worden. Deze door Webpack geoptimaliseerde bestanden laad je vervolgens in bij de applicatie.

 

Wanneer je dit goed is toepast kan dit verschil maken in de laadtijden van je applicatie, we hebben het dus over performance!

Meer?

Abonneer je op ons Youtube kanaal! Dan krijg je een notificatie op het moment dat we een nieuwe vlog lanceren :-)


© 2019 - 2024 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01