Vacatures > Stage: Community manager

Stage: Community manager

Jul 11, 2022

Wij zijn op zoek naar een hands-on stagiair(e) die onze scaleup mee gaat helpen bij het opbouwen, onderhouden en voortzetten van de FAIR-data communities.

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear is één van 's werelds leukste scaleups (:-P) met een impactvol verhaal. Ons verhaal is namelijk heel simpel, wij leveren de nieuwe generatie tools voor slim datamanagement zodat bedrijven, keten, sectoren en industrieën efficiënter kunnen werken. Hierdoor wordt innovatie slagkracht vergroot en worden mensen in staat gesteld betere oplossingen voor onze toekomst te presenteren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het behoud van droge voeten, weerbaar maken van steden, en implementaties binnen de circulaire economie. 

Wij leveren een innovatief platform dat organisaties in staat stelt om (FAIR) datamanagement sneller en efficiënter te implementeren om bovenstaande doelstellingen te bereiken. Omdat we innovatieve oplossingen lanceren leveren wij ook de benodigde adviezen, ondersteuning en cursussen om de adoptie van ons platform te vergroten. 

Purple Polar Bear is op zoek naar een gepassioneerde stagiair(e), om onze groeiende organisatie te versterken. Als community manager bij Purple Polar Bear krijg je de kans om FAIR-data communities te optimaliseren. En dit doe je met de nieuwste generatie datamanagement en data integratie tooling. Deze functie is 100% uitdagend en biedt veel perspectief omdat we de komende jaren hard gaan groeien. Ga jij dit paarse avontuur met ons aan? 

Details

HBO/WO werk en -denkniveau
0-1 jaar werkervaring 
Standplaats Utrecht

Wat je doet als community manager 

Purple Polar Bear zorgt ervoor dat groepen organisaties data makkelijk onderling kunnen delen. Wij noemen deze groepen FAIR-data Communities. Het onderling delen van data doen wij aan de hand van de FAIR-principes. Deze principes zorgen ervoor dat data, van de verschillende community deelnemers, vindbaar (Findable), toegankelijk (Accessible), interoperabel (Interoperable) en herbruikbaar (Reusable) is.

Wij faciliteren FAIR-data communities bij het opstarten, uitbreiden en voortzetten van de community. Hier komen uitdagende onderwerpen bij kijken. We maken namelijk metadata templates waarin semantische, ontologische en beveiligingskeuzes van de FAIR-data community vastgelegd worden en bruikbaar worden voor de deelnemers. Maar welke keuzes moeten er voor een FAIR-data community gemaakt worden? Dit kan per FAIR-data community verschillen. 

Het is dus onze taak, als faciliterende schakel, goed te kijken naar wat elke FAIR-data community nodig heeft. Kom jij ons daarbij helpen? Je schakelt op zowel technisch als organisatorisch vlak. Beide werelden staan namelijk sterk met elkaar in verbinding en zijn noodzakelijk voor het stichten van een succesvolle FAIR-data community. 

Aan de slag!

In het paarse hart kan iedereen zichzelf zijn. Er is niets zo krachtig als de kracht van diversiteit. Check de redenen waarom dit (n)iets voor jou is:

 • - Je houdt van werken in een klein team

 • - Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel

 • - Je wacht niet af, maar toont initiatief

 • - Je hebt minimaal hbo-niveau en een opleiding met een technische invalshoek

 • - Je kan goed communiceren in Nederlands 

 • - Je bent niet bang om nieuwe skills op te doen die buiten je comfort zone liggen (zoek maar eens op git(https://en.wikipedia.org/wiki/Git))

 • - Je bent leergierig en hebt brede interesse in marketing

 • - Je bent voor minimaal 32 uur per week voor 5 à 6 maanden beschikbaar

Bij onze startup is het nooit saai. Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Omdat we werken in een klein hecht team, kunnen we snel schakelen. Heb jij een goed idee? Dan kun je die direct in de praktijk brengen.

Het paarse avontuur

Purple Polar Bear heeft een onboarding- en trainingsprogramma. Daarnaast krijg je de nodige datamanagement- en Purple Polar Bear kennis om je rol te vervullen. Verder krijg je van ons:

 • - Uitbreiding en verbreding van je skills door een gevarieerde startup/scaleup omgeving

 • - Een gepassioneerd team dat open staat voor nieuwe ideeen

 • - Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor jouw unieke inbreng

 • - Directe impact op de groei van Purple Polar Bear

 • - Veel groeikansen

 • - Get togethers met het team (vrijmibo, workation, of verzin iets leuks)

 • - Een stagevergoeding :-)

Ben jij er zeker van dat zowel de paarse beren als jij binnen deze stage waarde kunnen toevoegen?

Interesse?

Neem contact op met Eva Wiggers (eva@purplepolarbear.nl)

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Interesse?

Stuur jouw CV en motivatie aan Eva. We laten binnen twee weken van ons horen!


© 2019 - 2024 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01