Vacatures > Projectmanager Data

Projectmanager Data

Jul 15, 2022

Ben jij een gepassioneerde projectmanager die samen met klanten innovatieve en toekomstvaste oplossingen weet te realiseren?

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear is één van 's werelds leukste scaleups (:-P) met een impactvol verhaal. Ons verhaal is namelijk heel simpel, wij leveren de nieuwe generatie tools voor slim datamanagement zodat bedrijven, keten, sectoren en industrieën efficiënter kunnen werken. Hierdoor wordt innovatie slagkracht vergroot en worden mensen in staat gesteld betere oplossingen voor onze toekomst te presenteren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het behoud van droge voeten, weerbaar maken van steden, en implementaties binnen de circulaire economie. 

Wij leveren een innovatief platform dat organisaties in staat stelt om (FAIR) datamanagement sneller en efficiënter te implementeren om bovenstaande doelstellingen te bereiken. Omdat we innovatieve oplossingen lanceren leveren wij ook de benodigde adviezen, ondersteuning en cursussen om de adoptie van ons platform te vergroten. 

Purple Polar Bear is op zoek naar een gepassioneerde projectmanager, om onze groeiende organisatie te versterken. Als projectmanager data bij Purple Polar Bear krijg je de kans om innovatieve en toekomstvaste oplossingen van A tot Z te implementeren. En dit doe je met de nieuwste generatie datamanagement en data integratie tooling. Deze functie is 100% uitdagend en biedt veel perspectief omdat we de komende jaren hard gaan groeien. Ga jij dit paarse avontuur met ons aan? 

Details

HBO/WO werk en -denkniveau
1-3 jaar werkervaring Projectmanagement/Data
Standplaats Utrecht

Wat je doet als projectmanager data

Als Projectmanager Data ben jij de eigenaar van meerdere data projecten. Binnen deze data-gerelateerde projecten zorg jij ervoor dat de paarse beren op tijd en binnen budget opleveren. Hierbij is het zaak de toegevoegde waarde voor de klant binnen deze projecten te maximaliseren door onze datamanagement- en integratie tools op de juiste wijze in te zetten. 

Je laat je leiden door een ambitieus projectplan en slaagt erin om de doelen te behalen omdat je de juiste mensen en middelen op het juiste moment inzet. Hierbij weet jij verschillende teams te verbinden en inspireren. Deze teams bestaan uit collega's die naast hun eigen werkzaamheden ook aan jouw projecten meewerken. Daarnaast werk je veel samen met externe teams vanuit ons partnernetwerk. 

De focus ligt op impactvolle projecten in het data domein. Een super cool speelveld omdat onze data management- en integratie tools snel groeien en sterk geautomatiseerde processen bevatten die worden beheerd door geavanceerde techniek.

Het is aan jou om je projecten zo snel en succesvol mogelijk af te ronden, van initiatie (initiatieffase), via uitwerking (opzetten) en ontwikkeling (de oplossing implementeren), tot nazorg en afsluiting (transitie). Je stemt bij elke stap proactief af met alle stakeholders. Deze job is stimulerend en uitdagend omdat Purple Polar Bear een innovatieve scaleup is die cruciale beslissingen neemt met betrekking tot toekomstvaste datamanagement- en integratie oplossingen.

Aan de slag!

In het paarse hart kan iedereen zichzelf zijn. Er is niets zo krachtig als de kracht van diversieit. Check de redenen waarom dit (n)iets voor jou is:

 • - Je managed verschillende high-impact dara-projecten in het data domein.

 • - Je maakt projectplanningen en zorgt ervoor dat doelen worden behaald.

 • - Je mobiliseert mensen en middelen, genereert buy-in voor de projecten, onze aanpak en tooling.

 • - Je managet de projectvoortgang en past het werk aan indien nodig.

 • - Je creëert de voorwaarden voor succes door interne stakeholders te verbinden en relevante partners in de loop te houden.

 • - Je stimuleert mensen om je heen en vergeet jezelf daarbij niet :-)

 • - Je activeert groei en innovatie.

 • - Je houdt van gepassioneerde mensen en wil graag deel uit te maken van het Purple Polar Bear avontuur.

Bij onze startup is het nooit saai. Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Omdat we werken in een klein hecht team, kunnen we snel schakelen. Heb jij een goed idee? Dan kun je die direct in de praktijk brengen.

Het paarse avontuur

Purple Polar Bear heeft een onboarding- en trainingsprogramma. Daarnaast krijg je de nodige data management- en Purple Polar Bear kennis om je rol te vervullen. Verder krijg je van ons:

 • - Trainingen/certificeringen die je nodig hebt voor jouw projectmanagement

 • - Uitbreiding en verbreding van je skills door een gevarieerde startup/scaleup omgeving

 • - Een gepassioneerd team dat open staat voor nieuwe ideeen

 • - Veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor jouw unieke inbreng

 • - Directe impact op de groei van Purple Polar Bear

 • - Veel groeikansen

 • - Get togethers met het team (vrijmibo, workaction, of verzin iets leuks)

 • - Een laptop/telefoon(-vergoeding) 

 • - 25 vakantiedagen om bij te tanken

 • - Een FAIR salaris :-)

Ben jij er zeker van dat zowel de paarse beren als jij binnen deze functie waarde kunnen toevoegen?

Interesse?

Neem contact op met Eva Wiggers (eva@purplepolarbear.nl)

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Interesse?

Stuur jouw CV en motivatie aan Eva. We laten binnen twee weken van ons horen!


© 2019 - 2024 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01