Content > Datamanagement

Datamanagement

Purple Polar Bear helpt organisaties om het algehele rendement op datamanagement te maximaliseren door de datamanagement workflow sneller en efficiënter te maken.


Wij focussen ons hierbij op compliance, efficiëntie, productiviteit en snelheid.

Waarom

Vereenvoudigt de datamanagement workflow voor het hele team. Hierdoor kan men focussen op gestroomlijnde datamanagement en sneller waarde leveren op het gebied van data. Het team verspilt hierdoor geen tijd meer aan inefficiënte en dure datamanagementprocessen, waarbij mensen vaak de controle over de gegevens verliezen.

Gele werkwijze

Purple Polar Bear helpt via de Gele werkwijze organisaties bij het stroomlijnen van datamanagement. De Gele werkwijze focust zich op hoe de data zowel intern als extern gecoördineerd wordt. Hierbij zijn onder andere het dataplan en de metadata zeer belangrijk.


De datamanagementprocessen worden door onze tool de FAIR Tool Manager ondersteund. Hierdoor kan het hele team op toegankelijke wijze meewerken aan datamanagement.

Dataplan

Purple Polar Bear faciliteert bij het maken van dataplannen. Een dataplan beschrijft een datacollectie (een set van datasets) op zowel kwalitatief als technisch niveau.


Op kwalitatief niveau zullen de dataplannen de kwaliteit van de data, de dienstverlening, beveiliging, voorwaarden, licenties en andere gegevens over de data vastleggen.


Op technisch niveau leggen de dataplannen de dataformaten, berichtenstandaarden, data requests, data responses en het linken naar open standaarden op het web vast.


Hierdoor wordt er voor iedere databron volledig beschreven wat er met de data gebeurd is, van inwinning en opwerking tot gebruik.

Metadata

De gegevens die in de dataplannen zijn opgevoerd worden in de vorm van RDF metadata gepubliceerd zodat de onderliggende brondata volledig leesbaar wordt voor machines. Hierdoor is het mogelijk verschillende databronnen te combineren en analyseren.


Verbinden &
verbreden

Ben jij met use cases, projecten en/of gelijksoortige materie bezig. Neem contact op met Annick. Laten we initiatieven verbinden en met elkaar verbreden. Deze (FAIR) datatransitie kan niemand alleen!


Vragenrondje

© 2019 - 2024 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01