Content > Demo City Deal Openbare Ruimte

Demo City Deal Openbare Ruimte

Apr 25, 2024

De City Deal Openbare Ruimte is tot een einde gekomen! Een beweging waar voorlopers een 'integrale openbare ruimte aanpak' voor de toekomst presenteren. Purple Polar Bear heeft een demo gegeven waarin FAIR-principes toegepast zijn om data over planningen tussen organisaties automatisch uit te wisselen.

Voor ‘Samenwerken in de Ondergrond’ regio Rotterdam hebben wij een datarotonde gemaakt. Hiervoor hebben Evides WaterbedrijfCity of Rotterdam en Stedin data over hun planningen beschikbaar gesteld. De rotonde van Purple Polar Bear zorgt ervoor dat deze data tussen de organisaties kan stromen. Daarbij kan elke organisatie blijven werken in hun eigen software omgeving die dezelfde data raadpleegt.

Ook kan de data naar andere applicaties toe stromen om er slimme dingen mee te doen. In SynergieNL, het platform van Spatial Insight, is er een demo samengesteld die op de kaart laat zien waar er de meeste kans op samenwerken is. De deelnemers kunnen vervolgens vaststellen dat er een samenwerking gaat plaatsvinden. Die data gaat vervolgens weer terug de rotonde op, zodat deze ook in de bronsystemen van de organisaties terecht komt.

Veel dank aan Centrum Ondergronds Bouwen (COB) en Grenzeloos Datalandschap voor het faciliteren van de demo. Op 16 mei '24 organiseren zij een verdiepende sessie voor geïnteresseerden. Een link om je aan te melden vind je in de comments!

Samen met: Rudi ZoetKlaas van VeelenAndries OssemanArnoud DrevijnGijs RemmerswaalAnnick van Arkel 🌱Roy van der Knaap 💧Bart Wijnen

Meer?

Abonneer je op ons Youtube kanaal! Dan krijg je een notificatie op het moment dat we een nieuwe vlog lanceren :-)


© 2019 - 2024 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01