Vacatures > Stage: Data maniac

Stage: Data maniac

Aug 11, 2021

Wij zijn op zoek naar een hands-on stagiair(e) die onze startup mee gaat helpen bij het opbouwen, onderhouden en voortzetten van de FAIR-data communities.

Purple Polar Bear zorgt ervoor dat groepen organisaties data makkelijk onderling kunnen delen. Wij noemen deze groepen FAIR-data Communities. Het onderling delen van data doen wij aan de hand van de FAIR-principes. Deze principes zorgen ervoor dat data, van de verschillende community deelnemers, vindbaar (Findable), toegankelijk (Accessible), interoperabel (Interoperable) en herbruikbaar (Reusable) is.

Wij faciliteren FAIR-data communities bij het opstarten, uitbreiden en voortzetten van de community. Hier komen uitdagende onderwerpen bij kijken. We maken namelijk metadata templates waarin semantische, ontologische en beveiligingskeuzes van de FAIR-data community vastegelegd worden en bruikbaar worden voor de deelnemers. Maar welke keuzes moeten er voor een FAIR-data community gemaakt worden? Dit kan per FAIR-data community verschillen. 

Het is dus onze taak, als faciliteerende schakel, goed te kijken naar wat elke FAIR-data community nodig heeft. Kom jij ons daarbij helpen? Je schakelt op zowel technisch als organisatorisch vlak. Beide werelden staan namelijk sterk met elkaar in verbinding en zijn noodzakelijk voor het stichten van een succesvolle FAIR-data community. 

Bij onze startup is het nooit saai. Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Omdat we werken in een klein hecht team, kunnen we snel schakelen. Heb jij een goed idee? Dan kun je die direct in de praktijk brengen. 

Wanneer klikt het?

  • - Je houdt van werken in een klein team
  • - Je hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel
  • - Je wacht niet af, maar toont initiatief
  • - Je hebt minimaal hbo-niveau en een opleiding met een technische invalshoek
  • - Je kan goed communiceren in Nederlands 
  • - Je bent niet bang om nieuwe skills op te doen die buiten je comfort zone liggen (zoek maar eens op git(https://en.wikipedia.org/wiki/Git))

Interesse?

Neem contact op met Eva Wiggers (eva@purplepolarbear.nl)

Interesse?

Stuur jouw CV en motivatie aan Annick. We laten binnen twee weken van ons horen!


© 2019 - 2022 Purple Polar Bear.
All rights reserved

Purple Polar Bear

Purple Polar Bear B.V. | hello@purplepolarbear.nl | KvK: 70930899 | BTW: NL858515283B01